Interieuradvies

Just another SeoBureau site

By - admin

Muren laten bepleisteren

Pleisteren is het verbeteren van het uiterlijk en de hygiënische toestand van een structuur. Het bepleisterde oppervlak zorgt niet alleen voor isolatie, warmte- en geluidsisolatie. De afwerking van het oppervlak kan ook worden verkregen als ruw, glad of grof volgens de vereiste gewenste look volgens het architectonisch ontwerp met rubber of schuim. Er zijn vele manieren om verschillende soorten gebouwen te bepleisteren, van muur tot muur of van plafond tot plafond.

Voor wanden en plafonds wordt gepleisterd met ofwel gipsplaatlijm of met mastiek of zandmortelmengsel. Voor wanden en plafonds wordt de voorkeur gegeven aan zandmortel omdat dit een goede afdichting geeft zonder dat de voegen gaan lekken. In geval van problemen met wanden en plafonds kunnen de pleistertechnieken worden gewijzigd met zandmortel.

Muren laten bepleisteren

Pleisteren met tegels – De meest gebruikte methode van pleisteren is de methode met tegels. Pleisteren met tegels is tijdrovender omdat de tegels moeten worden gelegd. Eerst wordt een tegel gelegd, dan wordt op de tegel gepleisterd, en vervolgens wordt het resterende oppervlak betegeld. Als er sprake is van een voeglekkage, wordt de pleister over de defecte tegel gelegd voordat de rest van het oppervlak wordt betegeld.

Cementpleister – Deze pleistermethode is een cementpleister. Bij deze methode wordt het cement vermengd met water en vervolgens rechtstreeks op het te bepleisteren oppervlak gegoten. De Mortex cementpleister is sterk genoeg om het gewicht van de zware pleisters te weerstaan, maar heeft ook een goede brandwerendheid.

Veel soorten pleisterproducten

Er zijn vele soorten portlandcementpleister op de markt verkrijgbaar. U moet bepalen welk materiaal u wilt gebruiken. In het geval van interieurs wordt vaak zandstralen gebruikt voor het doel. In het geval van buitenpleister, kunt u ofwel gips Portland cement gips of zandstralen gips gebruiken. Het voordeel van zandstraalpleister is dat er een gelijkmatige pleisterlaag ontstaat over het gehele oppervlak, ongeacht hoe de muur is gevormd.

Afgezien van deze zijn er nog verschillende andere soorten pleister op de markt verkrijgbaar. Een van de meest gebruikte pleisters in woningen is de portlandcementpleister, die op grote schaal wordt gebruikt voor interne en externe decoraties. Dit wordt ook veel gebruikt in keukenbladen en muren ook. Stucco is een andere populaire pleister en staat bekend om zijn veerkracht en decoratieve mogelijkheden. Het wordt vaak gebruikt om structuren zoals muren en daken te bouwen. Het wordt gebruikt in huizen voor decoratie en wordt ook gebruikt voor Microtopping training doeleinden.